Za kore:
- 14 jaja
- 24 kašike šećera u prahu
- 14 kašika mlevenih oraha
- 6 kašika brašna
Za fil:
- 1 l mleka
- 14 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 10 kašika brašna
- 250 g šećera u prahu
- 300 g margarina
- 150 g mlevenih oraha
- 300 g čokolade za kuvanje
- 1/2 l slatke pavlake
Priprema:
1. Umutiti 7 belanaca sa 12 kašika
šećera, 7 kašika mlevenih oraha i 3 kašike brašna. Kalup za tortu
obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu i peći
na 180 C dok ne porumeni.
2. Postupak ponoviti još jednom kako bi se dobile dve kore.
3. U šerpu sipati 700 ml mleka,
dodati šećer i staviti da proključa. Posebno umutiti 200 ml mleka sa
žumancima i brašnom, pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne
zgusne.
4. Penasto umutiti 250 g margarina sa šećerom u prahu pa dodati u ohlađenu smesu od žumanaca i dobro umutiti.
5. Mlevene orahe popariti sa 100 ml vrelog mleka.
6. U jednu tećinu žutog fila dodati poparene mlevene orahe, a u ostale dve trećine dodati 200 g otopljene čokolade.
7. Prvu koru premazati filom od čokolade, a potom naneti polovinu umućene slatke pavlake.
8. Prekriti drugom korom, premazati filom od poparenih oraha, pa drugom polovinom slatke pavlake.
9. Otopiti preostalu čokoladu sa malo margarina i preliti preko torte. Ukrasiti po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar