utorak, 28. travnja 2015.

Čoko oranž torta


Za koru (x4):
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 1 žumance
- 1 kašika ulja
- 100 g mlevenih oraha

Za fil:
- 12 žumanaca
- 200 g prah šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 250 g margarina sa ukusom slatke pavlake
- 125 g putera
- 100 g prah šećera
- sok i rendana kora narandže




Priprema:

1. Umutiti šećer i belanca, dodati ulje, jedno žumance i sve sjediniti. Zatim dodati brašno i mlevene orahe i lagano, varjačom, sjediniti masu. Peći u kalupu (Ø 26 cm) 10-15 minuta, na 200 C, u zavisnosti od vaše rerne. Ispeći 4 kore, a zatim ih filovati.
2. Žumanca umutiti sa 200 g prah šećera i kuvati na pari. Kada se masa zgusne skloniti sa vatre i ohladiti. U ohlađen fil dodati 200 g rastopljene čokolade (proizvođač po izboru) i malo soka i rendanu koru narandže. Posebno umutiti margarin sa ukusom slatke pavlake + 125 g putera sa 100 g prah šećera i sastaviti ga sa filom. Filovati kore i ukrasiti šlagom ili slatkom pavlakom.

Nema komentara:

Objavi komentar