Potrebno je:
- 16 jaja
- 400 g šećera u prahu
- 400 g kvalitetnije čokolade za kuvanje
- 500 g margarina
- 150 g mlevenog plazma keksa
- 500 g šlag krema
- 5 dl mineralne vode
Priprema:
1. Umutiti 16 žumanaca sa 400 g
šećera u prahu. Dodati 400 g otopljene čokolade. Posebno umutiti 500 g
margarina, pa dodati žumancima i čokoladi. Dodati i mleveni keks i sve
dobro umutiti mikserom. U posebnoj većoj posudi umutiti 16 belanaca i
dodavati prethodnoj smesi, sve vreme mešajući varjačom da masa ne
spadne.
2. Podeliti smesu na dva dela. Jedan
deo staviti u frižider na hlađenje, a od drugog dela ispeći tri kore.
Kore obavezno peći u plehu obloženim papirom za pečenje, nikako na
podmazanom plehu ili foliji, jer će se kore zalepiti. Peći kore na 200
stepeni oko 10 minuta, ne duže, jer će biti tvrde.
3. Umutiti 500 g šlag krema sa 5 dl mineralne hladne vode da bude čvrsto umućeno.
4. Izvaditi smesu iz frižidera, pa
nafilovati prvu koru, pa preko fila umućeni šlag krem i tako dok se ne
potroše sve tri kore i fil i na kraju ukrasiti po želji tortu ostatkom
šlaga. Ostaviti tortu da se dobro ohladi, pa seći na željenu parčad i
servirati.
Nema komentara:
Objavi komentar